147 105 Vakantie 2016 Engeland en Wales vakantie-2016-engeland-en-wales

24 juni 2016
 
Na een hele rustige overtocht kwamen we 's ochtens vroeg aan in een zonnig maar fris Engeland. Het eerste deel van de route was vooral over A wegen maar later werden de weggetjes kleiner en steiler. Jammer genoeg bleef het niet de hele route droog en vlak voor aankomst bij de camping kregen we nog een flinke bui. Op de camping werden we hartelijk verwelkomt en uitgenodigd voor de fish and chips die avond in de tearoom. Dit leek ons wel wat. We mochten op het tentenveld een plekje uitzoeken, die was zo goed als leeg dus we hadden alle keus. Gelukkig droog onze tent op kunnen zetten en om 14:00 stond alles. Na een drankje op zoek naar een multi vlakbij de camping,  waypoint 1 en de aanwijzing voor de cache gevonden de cache zelf niet. Toch even een stukje van de omgeving gezien. Bij terugkomst werd het al heel wat drukker op de camping niet gek voor een vrijdagavond.  De fish and chips was lekker net als de cider van eigen boerderij. Het na een lange dag van zo'n 300 kilometer rijden het niet te laat gemaakt.
 Camping
25 juni 2016
 
Mede vanwege het tijdsverschil waren we al vroeg wakker. Vandaag zin om een rondje te touren over kleine, smalle weggetjes.  Dat is hier niet zo moeilijk en onderweg zijn we ook een paar keer gestopt om een cache te zoeken. Zelf een onverwacht onverhard en zeer modderig weggetje. Veel van de huizen hier zijn gemaakt van locaal gele steen. Ook nog een uurtje gewandeld tussendoor, ook daar waren de paden door het weer van de laatste tijd erg modderig,  broek en schoenen zaten onder. Het was jas aan jas uit weer, dan weer zon en dan weer regen, maar zeker niet koud. Ook over wat wegen met hekken en schapen en koeien gereden, gelukkig gingen ze bijna allemaal van de weg af als je aan kwam rijden. Ook nog door een Ford gereden, deze was niet zo diep en breed. Op de terugweg boodschappen gedaan en besloten te gaan bbq-en. Totaal een rondje van zo'n 55 kilometer gereden. Het weer bleef wisselvallig maar we hebben een luifel om droog te zitten in tegenstelling tot de groep kinderen die met lopend aankwamen en in allemaal kleine koepeltentjes slapen.  Gelukkig laten de Engelsen zich weinig door het weer beïnvloeden. Ook nog even in de farmshop gekeken en wat groente voor op de bbq gekocht. Ze hebben er best veel en we zullen er wel vaker verse spullen kopen, handig zo dichtbij. Genoten van de zwaluwtjes die vlak voor onze tent op de telefoonlijnen zaten en hun jongen daar voerden. Ook hoor je steeds schapen en koeien en de stoomtrein.
 Uitzicht
26 juni 2016
 
Vanochtend wakker geworden door de zon en zo'n 40 pubers die hun kamp opbreken. Het ziet er naar uit dat het vanavond op de camping een stuk rustiger zal zijn er zijn veel mensen aan het inpakken het weekend zit er weer bijna op. Besloten om vanochtend te ontbijten in de tearoom en daarna van de camping een trail van 9 mile te wandelen. Na een heerlijk full English breakfast geheel voldaan op pad. Net op weg steek er vlak voor ons een hert over, gisteren tijdens onze wandeling en touren ook al verschillende herten gezien. Het was een hele mooie afwisselende wandeling, we begonnen meteen met een stevige helling. We hebben niet alle caches onderweg gevonden maar de meeste wel. Het weer viel ook alles mee het zag er soms wat dreigend uit maar we hebben geen spetter gehad. We hebben dan ook bijna de hele route in ons T-shirt gelopen. In het begin was de route wel duidelijk maar hier en daar was het gokken waar het pad liep. Het is wel leuk dat je over de landerijen met schapen en koeien loopt en soms steekt er dan ook een fazant of eekhoorn over. Ook hebben we eindelijk de trein die we steeds al horen gezien met een echte Thomas locomotief ervoor. Het laatste stuk was het weer erg glibberig door modderige klei. In totaal hebben we ruim 13 kilometer gewandeld en dat was met onze conditie momenteel wel voldoende. Van de week willen we nog een keer een rondje vanaf de camping wandelen. We waren precies op tijd terug want de rest van de middag en bijna de hele avond heeft het geregend.
 Schaap op boom
27 juni 2016
 
Vanochtend op het veld wat we nu voor ons zelf hebben een prachtige fazantenman gezien en gehoord. Gelukkig had ik mijn bril bij me want ik had mijn lenzen nog niet in. Het is weer droog en dus weer druk met vogels. Na de best pittige wandeling van gisteren besloten we vandaag weer een rondje te gaan touren en een kleiner en vlakker rondje te gaan wandelen.  Tijdens het touren reden we door een historisch dorpje met allemaal cottages uit de lokale gele steen. De wandeling ging bijna geheel door landerijen met graan maar ook met bloemen het was inderdaad vlak maar door het hoge gras liep het soms nog best lastig. Toen we net op pad waren werden we opgeschrikt door een fazant die vlak voor Erik's voeten weg vloog. Bij het zoeken van de caches waren de hoge brandnetels en berenklauwen een extra hindernis en omdat de meeste caches hier niet zo vaak worden gevonden zijn er ook geen cachepaadjes aanwezig. Ons cache gemiddelde is best hoog tot nu toe met zo'n 20 caches per dag, zo gaan we hard op onze 2.000e vondst af. Tijdens de wandeling kwamen we ook over een veld met zeer nieuwsgierige puberkoeien. Na het doen van de boodschappen in een superstore via een heel leuk weggetje met een 25% helling terug naar de camping gereden,  gelukkig kwamen we pas een tegenligger tegen daar waar passeren ook mogelijk was. De voorspelling van de farmshop bediende dat de regen voorlopig zou aan houden kwam niet uit. We hebben de hele avond droog voor onze tent kunnen zitten en hebben heerlijk gebarbequed. Door de wind koelt het wel vrij snel af dus de hele avond in korte broek zat er niet in.
 Graan
28 juni 2016
 
De dag begint zo zonnig dat we in onze korte broeken zitten te ontbijten. Vandaag gaan we weer een rondje wandelen vanaf de camping. Na het ontbijt en de afwas gingen we in T-shirt maar wel met lange broeken op weg. Het eerste stuk was hetzelfde als van de week, we kwamen ook weer langs de locatie waar de eerder niet gevonden multi zou moeten liggen. Vandaag hadden we meer geluk en vonden we hem vrij snel. Als bonus kreeg je de coördinaten van nog een andere cache een klein stukje terug. Aangezien de route vandaag niet zo lang zou zijn besluiten we ook deze eerst te gaan zoeken en we vonden de erg leuk verstopte cache. Toen weer verder met de route vandaag weer meer steigen en dalen vooral door velden met schapen, soms ook weer door erg hoog gras en over modderige paadjes. Tot vlakbij het eind hadden we goed weer maar dit keer begon de regen voor we terug waren bij de tent. Dus de jassen aan, regenbroeken hadden we niet mee en we kwamen dan ook behoorlijk nat terug bij de tent. Alles hangt nu onder de luifel te drogen. Het rondje was in totaal zo'n 12 kilometer en we hebben weer 21 caches gevonden.
 prut

29 juni 2016

Vandaag was een stormachtige en regenachtige dag dus gingen we na een ontbijt van bacon en eieren met regenjas en waxbroek de jeep in. We hadden al besloten waar we wilden wandelen dus via een leuke route hierheen gereden. Het was wel fris in de jeep. Eerst nog langs een ford waar een cache lag en waar we nu wel konden zoeken. Met het wandelen hadden we niet veel last van de regen en de wind behalve dat je elkaar slecht verstaat met een regenmuts op en veel wind om je heen. De route ging over mooie wandelpaden zonder hoog gras dit keer wel met modderige klei. Nog langs twee fords gewandeld waar we jammer genoeg niet met de jeep doorheen mochten dat had wel leuk geweest. Via een supermarkt en tankstation weer terug naar de camping gereden hier bleek het ook te hebben gestormd de tafel lag om en de luifel is gescheurd. Hoewel het droog werd bleef het tot na het eten erg hard waaien en was het pas vlak voor de zon van ons plekje ging lekker om buiten te zitten.

dorpje

30 juni 2016

Gelukkig is de storm gaan liggen en is ook de zon weer verschenen, het ontbijt toch een stuk gezelliger voor je tentje. Toch met de regenpakken bij ons op pad gegaan we laten ons niet nog een keer verrassen. Weer een mooie wandeling uitgezocht en daar via een mooie route heen gereden. De tocht begon in een mooi historisch plaatsje met allemaal cottages en liep verder door velden en over mooie hellingen vol wilde orchideeën. Wel weer wat meer hellingen beklommen, een goede training voor straks in Wales in totaal een rondjes van zo'n 15 kilometer. We hebben deze dag onze 2.000e cache gevonden. Het grootste deel van de wandeling was het zonnig aan het eind vielen er nog een paar spetters. We besloten toch om te gaan bbq-en en hebben de laatste avond in de cotswolds met een kampvuurtje afgesloten. Vanaf deze camping kon je heel veel leuke rondjes wandelen en een winkeltje zo dichtbij is erg handig. Het sanitair was wel wat basic zeker de douchedixies die of koud of heet waren.

Douchedixies

1 juli 2016

Vandaag op pad naar Wales. Alles droog in kunnen pakken en rond 10 uur weggereden. Het eerste stuk reed lekker door over niet al te grote maar ook niet hele kleine wegen. Pas op een redelijk doorgaande weg schoot het niet op door een weg afsluiting. Niet de weg die wij wilden gelukkig maar er ontstond wel een file door. Onderweg nog bijna een eekhoorn platgereden. Je weet dat je in Wales bent als je de plaatsnamen niet meer kan uitspreken en het landschap een stuk ruiger wordt. De wegen werden ook steeds bochtiger en steiler, een helling 20% met aanhanger is best een uitdaging. Ook op deze camping werden we zeer vriendelijk ontvangen de man bij de receptie wilde graag onze jeep even bekijken. Een mooi plekje in het bos uitgezocht aan een wild stromend beekje. Onderweg een paar kleine buitjes gehad en ook best veel wind dus we kwamen koud aan op de camping. Daar voor en net na het opzetten van de tent twee fikse buien gehad maar nu is het weer droog en horen we de beek ruisen.

beek

2 juli 2016

Vanuit de tent hebben we uitzicht op schapen en konijnen, de schapen staan op het veld tegenover de beek en de konijnen lopen in grote getalen over de camping, ook hebben we al een eekhoorntje gezien die kom je hier in de U.K. toch meer tegen als bij ons thuis. Vandaag echt de tourist uit gehangen. Via weggetjes die maar een auto breed waren naar een kustplaatsje gereden en ons daar verbaasd over het aantal winkeltjes met prullaria. Gelukkig hadden ze ook ergens een nieuwe leesbril want die was eerder deze week een poot verloren. Natuurlijk was er ook een gokpaleis en vele pubs en cafés. Naar het station met stoomtreinen gelopen daar kwam net een trein aan dus hebben we deze bewonderd. Ook stond er nog een andere trein en werden er kolen aangevuld en zo. Het was meteen gezellig druk op het station we voelden ons er wel jong bij. Even in de giftshop gekeken en op het station heerlijk gelunched. Als de trein weg is gereden hebben we uitzicht op de drooggevallen baai. Terug bij de camping hebben we een was gedraaid dus alles is weer lekker schoon en fris. We hebben ook weer geluk met het weer want er zijn wel wat druppels gevallen maar er staat veel minder wind waardoor het minder koud aan voelt. Dan ook heerlijk gebarbequed met zelfgemaakte kebabs. De eerste vleermuis van deze vakantie gezien altijd een leuk gezicht, ook een eekhoorn een broodje zien jatten uit een vuilniscontainer. Je hebt hier aan het water ook midgets maar gelukkig helpt ons anti-insectenmiddel hier goed tegen.

Trein

3 juli 2016

Omdat we gisteren niet hebben gewandeld en geen cache hebben gevonden gaan we daar vandaag weer voor. De caches liggen hier niet zo dichtbij elkaar en sommige liggen boven op de helling dus zullen onze aantallen hier in Wales wel minder zijn als in de cotswolds. Weer een autoloze zondag bedacht en dus van de camping aan de wandel, nog maar niet te gek de eerste wandeldag in Wales tenminste dat was de planning. Het eerste stuk ging gestaag maar over een breed pad omhoog, onze eerste cache in Wales gevonden de volgende niet kunnen vinden ach je kan niet alles hebben. De volgende was heel grappig verstopt aangezien we lekker op weg waren besloten we er ook een op de helling te wagen. We zitten bij de camping op ongeveer 90 meter en deze lag op 650. Een hele klim dus, eerst langs de beek door het bos maar uiteindelijk de kale rotssige helling op via smalle zigzag paadjes. Na deze de smaak te pakken en toch al op hoogte dus naar de volgende helling ook deze goed bereikt wel via grote rotsblokken waar ik na de lakedistrict niet zo'n fan meer van ben. Het blijft hier lastig navigeren want niet alle paadjes staan op de kaart en de paadjes op de kaart zijn soms moeilijk te vinden. Dus met een stukje ofroaden weer op route en uiteindelijk na 15 kilometer weer op camping aangekomen.

On top

4 juli 2016

Na de lange tocht van gisteren vandaag even wat rustiger aan. Het begon vanochtend met een zonnetje maar al snel begint het te miezeren. Met de jeep naar een ander kustplaatsje gereden ook een eindpunt van de stoomtrein. Onderweg gestopt voor een wandeling weer via een prachtig bospad natuurlijk de helling op. Nog even gestopt om bosbessen te plukken, lekker vanavond als toetje door wat yoghurt. Omdat we niet zeker weten of we een rondje kunnen lopen en hoe lang deze dan zou worden zijn we na het vinden van een aantal caches via dezelfde weg weer naar de auto gelopen. Bij de supermarkt geparkeerd en naar de haven gelopen vanaf daar naar het kasteel en het centrum. Of het nu komt door het weer of omdat het maandag is in plaats van zaterdag het is hier een stuk minder druk. Ook nog even bij het station gaan kijken dit was een stuk kleiner, er stond wel een mooie trein. Lekkere fish and chips gegeten, goed tegen afzakkende broeken. Omdat we op de camping totaal geen bereik hebben kijken we of er WiFi in de supermarkt is, dit is niet het geval dus rijden we eerst een stukje. Omdat het nu echt gaat regenen stoppen we bij een stationnetje om daar in de halte onze caches te loggen met het bereik dat we hebben lukt het niet ons verslag online te zetten, morgen weer een kans. Hopelijk knapt het weer zo nog wat op want het is nu best fris.

Opgrot

5 juli 2016
 
Na een stormachtige nacht waarbij de tent soms bijna opsteeg maar de met ducktape gerepareerde luifel heel bleef is de wind wat gaan liggen. Ook de zon laat zich weer zien na al die miezer van gisteren is dat ook best fijn. Toch een rondje van 20 caches gezien met nog geen 200 meter hoogteverschil. Via een prachtige weg met de mooiste uitzichten naar het beginpunt gereden, de laatste paar kilometer over een heel smalle en heel steile weg, gelukkig kwamen we maar weinig tegenliggers tegen. Op het parkeerterrein was het nog wel druk met wandelaars en er werd les gegeven aan een groep mountainbikers maar onderweg zijn we verder niemand tegengekomen. We konden dan ook rustig naar alle caches zoeken en hebben ze ook allemaal gevonden. Het grootste deel volgde we een wandelroute dus liep het lekker relaxed. Op de terugweg in Beddgelert het dichtstbijzijnde plaatsje gestopt om te kijken of we daar wel bereik genoeg hadden om te loggen en het verslag online te zetten. Dat bleek niet het geval dus toen bij een pub in de tuin de WiFi en een biertje gebruikt. Niet dat de WiFi hier snel is maar we zaten lekker in de zon en hadden dus geen haast. Bij de tent ook nog lekker in de zon gezeten zelfs in korte broek.
 
6 juli 2016
 
Vandaag het mooiste weggetje tot nu toe deze vakantie gereden, 1 jeep breed met veeroosters en dus schapen op de weg en heel steil met mooie uitzichten. Alleen moet je zo opletten voor tegenliggers dat we de uitzichten pas echt hebben kunnen bewonderen tijdens de wandeling.  Omdat we met de jeep al zo gestegen waren bleven we tijdens de wandeling grotendeels op dezelfde hoogte. Aan een kant zag je de zee en aan de andere kant hellingen met gras of rotsen en ook nog een aantal meertjes. Al lopend door een zeer moerassig stuk zagen we vleesetende plantjes, altijd bijzonder. Het is perfect wandelweer het is droog niet te koud en zeker ook niet te warm. Vandaag bij het campingstation gekeken toen de stoomtrein langs kwam, hij stopte nog om twee campinggasten uit te laten stappen.  Zelf hebben we besloten geen ritje te gaan maken we vinden het kijken bij stationnetjes en het zien van de trein tijdens het touren of wandelen leuk genoeg.  Dan zie je ook meer van de trein en de omgeving. Hebben voor morgen wel een wandeling langs het spoor en de rivier gepland staan.
Smalleweg
 
7 juli 2016 
 
Het is vandaag de hele dag niet droog geweest, soms bijna maar niet echt. Dus gingen we in regenpakken op weg. Eerst een helling beklommen via een goed onderhouden wandelpad wat hier en daar toch in een beekje was veranderd door het vele water een hazelworm leek dus wel een waterslang. Er zijn nog veel restanten van mijnbouw te zien, zowel mijnschachten als kabelbaantjes en natuurlijk de spoorlijn die hier ook voor is aangelegd. We waren zeker niet de enige die zich niet door het weer lieten afschrikken we zijn verschillende andere wandelaars tegen gekomen. Het pad naar beneden was een stuk steiler en minder makkelijk begaanbaar ook hier leek het soms alsof je door een beek liep. Eenmaal beneden liep het eerste stuk heel relaxed over een verhard vlak pad we liepen lang de rivier en de spoorlijn.  We hadden al wat treinen gehoord en een van afstand gezien maar nu kwam er ook nog een langs vlak voor we de spoorlijn zouden oversteken. Het water in de rivier is behoorlijk gestegen en komt wild voorbij, net als de beek bij de camping. Het blijft een goed onderhouden pad met bruggetjes en steigijzers de rivier moet hier en daar niet nog hoger staan want dan neemt hij het pad over. Een van de caches bevindt zich in een grot, jammer genoeg hebben we maar een zaklamp bij ons dus is alleen Erik echt de grot in geweest om de cache te loggen. Terug bij de auto blijken we 10 kilometer te hebben gewandeld ver zat met dit weer. Op de jeep zat een briefje van een liefhebber of we hem konden vertellen waar hij zo'n jeep kon kopen. Terug bij de camping alles uitgehangen en lekker warm gaan douchen. Hopelijk hebben we morgen met inpakken en rijden beter weer. 
 Padofbeek
 
8 juli 2016
 
Ja het is droog en de zon schijnt zelfs dus hebben we alles bijna droog in kunnen pakken. De navigatie wilde eerst niet zo maar dat bleek te komen doordat de omvormer zeiknat was geworden. Gelukkig hebben we nog een accu bij ons en gaat het de rest van de route goed. Het blijft zelfs de hele route droog,  wel hebben we wat oponthoud hier en daar omdat er aan de weg wordt gewerkt. Rond half 3 zijn we op de camping zoals Erik al verwacht had gaat het er bij deze camping en caravan club heel georganiseerd aan toe. Onze auto en tent moeten tussen twee pijlen staan met de auto verplicht aan een vaste kant zodat dit de afbakening met je buren is. In deze ruimte past onze luifel niet dat is wel jammer.  We worden verwelkomt door wat eenden die denken wat van ons te krijgen hebben ze het mooi mis. Het is duidelijk weer weekend want het wordt al snel druk op de camping.  We eten vroeg en gaan dan nog een rondje wandelen vanaf de camping. Naar de hei en langs een oude waterreservoir en schapenwas plek. Het is er heerlijk rustig en als we terug komen op de camping is het hier ook weer wat stiller.
Peakdistrict 
 
9 juli 2016 
 
Jammer genoeg gaat het met het ontbijt alweer regenen wat lastig is zonder luifel. We hebben WiFi op de camping dus werken we de logjes van de afgelopen paar dagen bij dat gaat zo een stuk sneller. Hierna gaan we maar weer in regenpakken op weg. Het wordt gelukkig al snel weer droog tijdens een niet te lange en pittige wandeling. Het aantal caches hier in The Peak District is enorm dus het maken van een keuze zal lastig worden. Er is ook een hele trail van letterboxes die we later deze week willen doen dan is het vanwege het stempelen wel fijner als het droog is. We zijn heel veel bosbessen struiken tegengekomen hadden nu geen bakje bij ons dus hebben ze niet geplukt. Het is hier wel wat minder ruig als in Wales hier loop je weer meer tussen de landerijen. Na een lekkere warme douche zitten we de hele avond lekker droog voor de tent het begint wel hard te waaien maar het is niet koud.

10 juli 2016

Al een paar dagen niet zo fit, snotverkouden, gaan we vandaag maar weer voor een niet te uitdagend stuk wandelen. Aangezien het wel droog is kiezen we ervoor een stuk van een letterbox trail te doen. Twee keer stempelen en in het logboekje en in ons eigen boekje, best grappig. We lopen weer door velden met schapen en langs velden met koeien. En we zijn weer in Engeland en dus lopen we weer door de blubber hoewel deze hier niet zo kleiachtig is als in de Cotswolds. Dit keer kwamen we langs een hele wand vol frambozen en hadden we wel een bakje bij ons dus zijn we aan het plukken gegaan, je had er zo een heleboel. Bij de fruitfarm van de eerste camping kon je ook aardbeien en frambozen plukken maar daar hadden we dat niet gedaan. Het weer is wat wisselvallig, dan vallen er wat spetters en dan schijnt de zon weer en is het meteen warm. Met boodschappen doen beslissen we toch te gaan bbq-en hoewel we daar de laatste tijd weertechnisch niet zoveel geluk mee hebben. Het is mooi zonnig als we niet gaan bbq-en en het is nat en winderig als we het wel doen. En ja hoor bij de camping aangekomen begint het al te spetteren, maar we gaan eerst een wasje doen, met de hand dit keer want we hebben niet zo veel, gebruiken wel de droger want dat scheelt een boel. Aangezien de meeste mensen vanochtend zijn vertrokken en het dus lekker rustig is besluiten we toch de luifel neer te zetten, wel precies zo dat hij binnen ons plekje past natuurlijk. Dan gaat verrassend de zon meteen weer schijnen, maar later vallen er ook weer druppels maar met de luifel gaat bbq-en in ieder geval lukken.

Schaapjes

11 juli 2016

Na een goede nacht, zo'n neusspray helpt echt, worden we pas iets voor negenen wakker, zo laat is het deze vakantie nog niet geweest. Na zo'n goede nacht durven we wel weer een wat uitdagendere wandeling aan en dus rijden we naar een heidegebied. Ook hier hebben ze mooie smalle kronkel weggetjes met steile hellingen alleen jammer dat het zo regent we rijden hier en daar gewoon een wolk in lijkt het wel. De regen en wind maken de wandeling ook extra uitdagend zeker boven op de hellingen waar we vol in de wind staan en de regen horizontaal tegen je aan beukt. Hier zijn onze pakken en schoenen dan ook niet tegen bestand en we houden het niet droog. Ook jammer is dat je nu minder van de uitzichten kan genieten die vast mooi zijn als je zicht meer dan een paar meter is. Maar het is toch een prachtige tocht met mooie rotspartijen en turf hierdoor word al het water in de stroompjes bruin. Hele stukken van het pad zijn aangelegd met grote stenen hoe ze die hier hebben gekregen is een raadsel maar zo zijn soms ook de muurtjes boven op een helling. Muurtjes heb je hier niet veel het is een open landschap, wel lopen er verzopen schapen ook zij zijn niet tegen zoveel water bestand. Terug in de jeep merken we pas echt hoe nat we zijn en hoe koud je hier van wordt, we besluiten dan ook een soepje te nemen bij de camping voor we lekker gaan douchen. En we hadden toch al gepland om bij de pub te gaan eten dus daar warmen we nog verder op. De dichtstbijzijnde pub is gesloten dus lopen we door naar het dorpje daar komen we in een gezellig drukke pub waar nog zeker twee andere camping stellen zitten te eten. Erik's keuze was niet moeilijk lamsschenkel en ik nam de ook zo Engelse runderpie. Ik zag wel een lekker toetje maar had er geen plaats meer voor kreeg mijn chips en groenten al niet helemaal op. Het is de hele avond wel droog gebleven hopelijk betekend dat wat goeds voor morgen, slechter als vandaag kan bijna niet.

Indemist

 

12 juli 2016

Was de uitdaging gisteren vooral het weer was het vandaag het vinden van je weg zonder paadjes. Na het parkeren van de auto ging het eerste stuk nog gewoon over een pad maar zodra we de hei op liepen stopte deze en moest je zelf je weg maar kiezen. Dan is het handig dat de caches bepalen waar je heen wilt maar soms is het oversteken van de beek best een uitdaging en sommige andere stukken zijn zo drassig dat het wel moeras lijkt. Het loopt dan ook niet echt gemakkelijk. Het is wel erg mooi en op schapen en koeien na komen we niemand tegen. Als we voor vandaag het hoogste punt hebben bereikt loopt de tocht naar beneden wel via paden die zelfs op de kaart staan. Ook best eens lekker dat de afdaling niet het meest moeilijke stuk is. Ondanks dat de wolken zich al samen pakken kiezen we toch voor bbq-en voor vanavond, dat blijkt een goede keus het blijft droog maar wordt wel erg koud en dan houd de bbq je nog een beetje warm. We sluiten de avond af met een lekker kopje thee uit de kooltjes.

Welkpad

 

13 juli 2016

Wat een heerlijk voldaan gevoel kan je toch hebben na een wandeling van 20 kilometer en een vondst van 40 caches. We hebben er dan ook zo'n 7 uur over gedaan maar het was zeer de moeite waard. Net voor we weg wilde gaan begon het weer te regenen dus weer vol in pak op pad. Onze schoenen waren toch nog niet droog dus daar maakte het niet voor uit. We begonnen van de camping en hebben het grootste deel over wandelpaden gelopen, weer tussen de schapen en koeien. Soms stond je in de varens opeens oog in oog. De schapen lopen vooral van je weg maar de koeien komen regelmatig nieuwsgierig kijken wat je komt doen. Alles bij elkaar hebben we ongeveer 800 hoogtemeters overbrugd, niet in een lange helling maar door vele malen omhoog en omlaag soms best steil. Het was voor ons goed wandelweer de regen hield al snel op en soms kwam de zon erbij maar het werd niet te warm. Op de hellingen merkte je dat het nog flink waaide dus het was wel jasje aan jasje uit. We hadden regelmatig mooie vergezichten en de steile wanden van de groeves zagen er indrukwekkend uit. Soms lag er in deze wanden een cache verstopt en die wisten we dan nog te vinden ook. Terug op de camping aangekomen bleken de voeten pijnlijk maar nog heel wat best goed is na een paar dagen wandelen met natte schoenen. Aangezien het al half 6 is als we terug zijn bij de camping en we het wel verdiend hebben besluiten we na een douche bij de pub te gaan eten. Gelukkig is de dichtstbijzijnde nu wel open en kan je hier tot 9 uur eten. Voor morgen laten we onze natte schoenen staan en geven we onze benen en voeten wat rust.

14 juli 2016
 
Na de lange tocht van gisteren besluiten we vandaag een stukje te gaan touren, op zoek naar leuke smalle weggetjes dus. Eerst terug naar waar we van de week in de mist reden, veel mooier zo met uitzicht en ook een stuk relaxer. Het is nog best lastig want veel weggetjes hier lopen dood of zijn alleen voor bestemmingsverkeer. Maar gewoon goed kijken dan vind je vanzelf leuke weggetjes genoeg, zo ook langs een heel aantal grotten. In totaal bijna 80 kilometer gereden,  terug bij de camping lopen we naar Hayfield om het plaatsje te verkennen en in een pub te lunchen. De rest van de middag zitten we in de zon voor de tent, ook wel eens lekker hoor. Voeten en benen weer gerust kunnen we morgen weer lekker wandelen. 
Schoenen 
 
15 juli 2016 
 
De laatste dag voor ons vertrek gaan we voor de verandering weer eens lekker wandelen,  niet te ver want morgen is ook een lange dag en al voelen de voeten en benen nu goed dat willen we graag zo houden.  Onze schoenen zijn droog en we gaan zonder regenbroek op pad, dat was misschien niet zo handig want het begint alweer snel te regenen, gelukkig hebben we wel onze regenjassen aan. Het is een leuk rondje door de velden en over het erf van een erg oude mooie boerderij, het blijft ons toch verbazen dat het wandelpad zo maar door iemands tuin loopt. Bij de tent weer een soepje gegeten om op te warmen, hoewel we lang niet zo koud waren als eerder deze week. Het wordt deze vrijdag niet zo druk als vorige week maar er staan wel weer heel wat meer kampers en tenten als de rest van de week. Even staan praten met een bewonderaar van onze jeep. Tijdens de bbq komen de eenden zo dichtbij dat je ze bijna kan pakken we hebben ze de hele week niets gegeven maar ze komen toch elke dag even proberen.
Eendopbbq
 
16 juli 2016
 
Jammer genoeg begint de ochtend nat, geen echte regen maar meer een soort mist die ze in Engeland drizzle noemen. Hopelijk klaart het zo nog op zodat we niet de hele route in de regen rijden dat zou het wel minder leuk extra vermoeiend maken in ieder geval. Jammer genoeg alles nat moeten inpakken en met regenpakken aan op weg. Onderweg klaart het gelukkig wel snel op en kunnen er wat laagjes uit en zelfs zonnebrillen op. Ook nog even gestopt om te smeren want de laatste dag verbranden leek ons geen goed idee. Als je in de UK op alle waarschuwingsborden die langs de weg staan zou moeten letten heb je geen tijd meer om te kijken waar je rijdt. Misschien dat daardoor sommige Engelsen zo beroerd rijden. Het is een flinke tocht vandaag en als we willen stoppen voor de lunch komen we natuurlijk niets meer tegen. Uiteindelijk zitten we even voor drieën lekker te eten allebei lekker Engels pie en sandwich. Omdat de boot pas om 23:00 vertrekt stoppen we vlakbij Harwich nog voor een diner, niet dat we na de late en uitgebreide lunch zo'n honger hadden maar we moesten ook nog wat tijden doden. Uiteindelijk zijn we even voor negenen bij de boot en na even wachten mogen we aan boord. De terug reis verloopt net als heen rustig en we komen om 8 uur aan in Nederland en dus zijn we al om half 10 thuis. Hier blijkt dat er goed voor onze tuin is gezorgd. Het is mooi weer om alles te laten drogen en de vakantie af te sluiten met een bbq. 
Tuin