28 juni 2013
Op verzoek van een aantal personen en omdat het zelf altijd leuk is om terug te lezen  zullen we van deze vakantie weer een verslag schrijven.

Het was een lange dag vandaag. Al vroeg opgestaan en na een bakkie en het pakken van de laatste spullen gingen we al om kwart voor zeven op pad. De weg naar de tunnel verliep voorspoedig. Bij Rotterdam wat file maar daar konden we om heen.Bij de tunnel aangekomen konden we gewoon al met een trein eerder mee! Hierdoor kwamen we dus een half uur eerder in Engeland aan. Daar begon alleen de ellende een en al file en dat als je nog moet wennen aan het links rijden. Doen de meeste Engelsen zelf trouwens ook niet. Het duurde dus iets langer dan gepland. En als je dan bij de eerste rotonde heel goed links houd en dan nog wordt afgesneden is dit best even schrikken.De eerste koeien op de weg ook alweer tegen gekomen, maar aan loslopend vee zullen we hier in New Forest gewoon moeten wennen. Net als aan het links rijden. De tent staat op een prachtig ruim veld en we zitten in de zon te genieten. Omdat het plotseling zo zonnig en warm is besluiten we in de campingwinkel te kijken of ze bbq spullen verkopen. Dat is het geval en dus wordt het bbq-en op onze eerste vakantiedag. Eerst rond de camping een rondje gelopen en daarbij twee caches gevonden. Waarbij Erik voor één de boom in moest.Jammer genoeg begon het onderweg te spetteren en hebben we terug bij de tent toch eerst de tarp opgezet voor we de bbq aanstaken. Eén voordeel als je zorgt voor een overkapping wordt het weer droog.
erik in boom

 

29 juni 2013

Vandaag erg vroeg wakker, gister vroeg naar bed en een uurtje tijdsverschil. Na een ontbijt met worstjes een cacherondje uitgezocht vlak bij de kust. Het is echt geweldig weer en dus was het pad richting de kust best druk. Niet alle caches kunnen vinden maar het was zeker wel een mooi rondje wandelen.Bij een van de caches hoorde we in de boom kleine vogeltjes we gokken op spechten.Bij een haventje onze broodjes opgegeten en op de terugweg boodschappen gedaan. Eerst dachten we vanaf de camping nog een rondje te gaan wandelen maar we zaten wel lekker in de zon en hebben het de rest van de middag rustig aan gedaan. Wel nog even naar de campingwinkel voor briquetten, waren we vergeten, en koelelementen want de koelkast heeft kuren en hoewel sommige denken dat het Engels is is lauw bier echt niet lekker. Voor de bbq nog wel even op het veld achter de tent geprobeert een kalfje te knuffelen. Bijna gelukt.

 

30 juni 2013

 

Vandaag werd al snel duidelijk dat het een stuk rustiger ging worden op de camping er was een ware uittocht aan de gang. Veel familiegroepen kwamen alleen voor het weekend we hebben ondertussen weer bijna het veld voor ons zelf. Na een ontbijt van bacon en ei vanaf de camping begonnen aan een prachtige hier en daar erg zompige wandeling. We waren blij met onze hoge schoenen en lange broek ondanks het weer zonnige weer. Het gehele rondje was ruim 12 kilometer waarbij we één multicache en twee gewone caches hebben gevonden. Bij de multi moesten we steeds micro's zoeken wat hier en daar best een opgave bleek. De afwijking van de gps door de bomen en de vele mogelijke verstopplekken maakte het er niet makkelijker op. Gelukkig was het op de meeste plaatsten erg rustig waardoor we makkelijk konden zoeken. Onderweg zagen we dat deze cache voor het laatst in oktober vorig jaar was gevonden er warwn dan ook geen cachepaadjes die we konden volgen. Gelukkig hebben we hierdoor de moed niet opgegeven en waren dan ook de eerste die dit jaar onze naam in het logboek konden schrijven. Er zijn nog een heel aantal caches welke we vanaf de camping kunnen lopen. En aangezien de omgeving hier vlakbij zo mooi is zullen we er vast nog een paar doen deze week. Behoorlijk verhit kwamen we weer bij de camping aan. Gelukkig staat er een heerlijk briesje die ons wat verkoeling brengt.

sandra uit bosjes

 

1 juli 2013

 

Het is nu erg rustig op de camping. We vallen wel uit de toom omdat we geen hond bij ons hebben. Na alweer een Engels ontbijtje met ei en worstjes, zijn we over een hekje achter onze tent begonnen aan een wandeling. Het was vandaag niet zo warm als gister, en dat was eigenlijk wel prettig. Via een afwisselende wandeling hebben we verschillende caches gevonden vandaag. Op weg naar de eerste liepen we over een veld met wilde orchideen en vleesetende planten. Dat was erg mooi. Ook nog een cache hoog in een boom gelogd. Deze zat best hoog, maar door de vele zijtakken best te doen. Daarna op zoek dwars door de doornstruiken, dat was ondanks dat we geen korte broek aan hadden nog best een opgave, maar toch zonder grote kleerscheuren gelukt. Totaal een rondje van zo'n 15 kilometer gewandeld door een heel afwisselend landschap van bos, grasland en heide.

vleesetende plant

2 juli 2013

Vandaag met een jasje op pad het was niet zo warm meer. Vinden wij niet zo erg hoor het was heerlijk weer om te wandelen. Toen we dat ook zeiden begon het jammer genoeg te spetteren. Maar daar kunnen we wel tegen anders moet je ook niet naar Engeland op vakantie gaan natuurlijk. Je kunt hier vanaf de camping prachtig wandelen. Het is heel afwisselend landschap. Vandaag begonnen op open grasland, toen moerassige delen, door een bos en over de hei, weer door bos en over de graslanden terug naar de camping. In totaal meer dan 19 kilometer gelopen vandaag. En sommige stukken waren best pittig. Soms moest je goed kijken dat je niet te ver wegzakte in de modder en op de hei hebben we heel wat heuveltjes beklommen. We waren op een gegeven moment dan ook wel toe aan een bankje, maar die zie je hier over het algemeen niet zoveel. Behalve toen we al op de grond hadden gezeten voor een broodje. Toen kwamen we door een bos waar heel veel bankjes stonden. Zagen we gister nog allemaal bijzondere planten waren het vandaag vooral de dieren die opvielen. Eerst stak er een eekhoorn over en later zagen we twee hertjes. Morgen zullen we waarschijnlijk nog meer bijzondere dieren zien omdat we van plan zijn naar het New Forest Wild Life Park te gaan. Maar zo in het wild is het toch wel extra bijzonder. Nu het op de camping een stuk rustiger is zie je behalve vogels ook konijntjes en bij het toiletgebouw heeft een zwaluw haar nest met jongen. Ondanks de miezer en wind hebben we toch gebbqed, ze hadden nu wel de forellen die we van de week al hadden willen kopen.
paard aaien

 

3 juli 2013
Voor de afwisseling vandaag eens geen wandelingen gepland. Er is een wildpark hier in de buurt, daar gaan we vandaag heen. Er zijn vooral dieren te zien die hier ook in het wild voorkomen, of voorkwamen. Het park is een onderdeel van een dieren opvang. Dieren die hier in de buurt gewond worden gevonden worden hier naar toe gebracht. Het voornaamste doel is deze weer in het wild uit te zetten. Met een aantal dieren gaat dat niet doordat ze zodanig gewond zijn dat ze niet meer in het wild kunnen overleven. Deze zijn in dit park te zien. Vooral een heel aantal uilen, en verschillende soorten otters, maar ook herten, wilde zwijnen, wolven, linxen en wilde katten.. Zeker de otters zijn erg leuk om te zien. Deze zijn lekker druk in de weer, en zien er schattig uit.Ook was er een kas vol vlinders. Het was er op zo'n doordeweekse dag niet druk en je kon alle dieren daardoor rustig bekijken. Na twee rondjes door het park zijn we bij een pub lekker uitgebreid gaan lunchen. 's avonds hebben we omdat het lekker was opgeklaard na het eten toch nog een rondje gewandeld.
otters spelen

 

4 juli 2013
Vandaag niet direct van de camping gaan wandelen. Daar hadden we in ieder geval alle caches al gevonden. Dus een klein stukje met de auto naar een parkeerterrein. Vanaf daar een rondje gewandeld van ongeveer 9 kilometer waarbij we weer een aantal caches hebben gezocht en de meeste ook gevonden. Ze verwachten een hittegolf in Engeland, hebben wij weer. Gelukkig is het nu nog goed te doen soms een wolkje en een lekker briesje. Morgen gaan we door naar Dartmoor. We hebben het hier in New Forest erg naar ons zin gehad het is een mooi gebied met heel afwisselend landschap en er liggen veel caches verstopt.
koeien op de weg

 

5 juli 2013
De zon schijnt al behoorlijk en dus is het zweten geblazen bij het afbreken van de tent. We hebben hem wel zo goed als droog kunnen inpakken. Toen we de camping afreden leek het of de paarden en koeien ons niet wilde laten gaan, ze stonden met grote aantallen midden op de weg. Toen we daar voorbij waren kwamen we even verderop in de file te staan. We hadden gister gekeken hoe lang het rijden was, drie uur maar na ruim een uur moesten we ook nog drie uur. Gelukkig hebben we airco en bleef het lekker cool en Erik is ondertussen gewend aan het links rijden. De navigatie stuurde ons via een route die we ook met de jeep gekozen konden hebben allemaal kleinere wegen door plaatsjes. Veel te zien onderweg en het wordt ook steeds heuvelachtiger. Bij de nieuwe camping aangekomen was het ook weer zweten bij het opzetten van de tent, zeker omdat zo vlak bij de rivier stenen het inslaan van de haringen moeilijker maken. Vanaf onze nieuwe plek zie je de rivier niet er staan boompjes voor maar je hoort hem wel constant, daar wennen we vast wel aan.

6 juli 2013
De dag begon al goed, de zon schijnt en bij het ontbijt zien we een eekhoorntje over de brug trippelen. Het belooft een warme dag te worden. Ook is het hier een stuk minder vlak dan in New Forest. We zoeken dan ook maar een niet al te zware wandeling uit. Het word een rondje "following the dartmoor trail" volgens de omschrijving een rondje voor niet ervaren "moor" wandelaars. Het is een mooi rondje en prima te doen. Het is wel even wennen dat hier niet veel vaste paden zijn, en je dus vaak dwars door de heide heen loopt. Een heerlijk rustig rondje. Op de kaart zagen we een rare streep staan, en vroegen ons af wat dat was. Het bleek de startbaan van een zweefvliegveld te zijn, en tijdens ons rondje zagen we verschillende zweefvliegtuigen opstijgen en landen. Tijdens de trail 17 caches gevonden. Na boodschappen gedaan te hebben in een mega grote supermarkt even rustig voor de tent wat gedronken. We hadden nog wat energie over, dus hebben vanaf de camping voor het eten nog even een rondje gewandeld. Ook hier nog 3 caches gevonden. Dat is niet zo moeilijk want Dartmoor ligt er vol mee. Na de wandeling heerlijk geBBQed en tot laat buiten gezeten. Het was erg helder, en we hebben flink wat sterren gezien.
knuffelkoeien

 

7 juli 2013
De hittegolf is toch echt een feit. Gelukkig staat onze tent 'sochtend nog lekker in de schaduw. Vandaag een wat pittigere wandeling over de Moors. Eerst met de auto de weg volgen tot die stopt. Hij werd steeds smaller, steiler en bochtiger. Gelukkig geen tegenliggers tegen gekomen want zelfs voor één auto is het aan de smalle kant. Een goede parkeerplek gevonden even de waarschuwingen over eventuele militaire oefeningen gelezen. Maar deze zondag was er niets gepland en konden we dus rustig wandelen. De hellingen waren best steil en hier en daar was het moerassig en dus best zwaar. Maar wat is het hier toch prachtig en zo heerlijk stil. We hebben maar een paar andere wandelaars gezien en dan van afstand. Er liggen hier weer heel van caches en dus lopen we een zelf verzonnen rondje van cache naar cache. Alles bij elkaar een rondje van ruim 10 kilometer. En dat was op een warme dag als deze op dit terrein echt wel genoeg. Gelukkig hebben we bij de tent schaduw van de tarp maar zelfs in de schaduw is het nog warm. De kaars die smolt gewoon door de warmte van de zon. Dan ben je toch wel blij met een riviertje achter je tent. Eerst alleen even tot onze knieën dat koelde al lekker af. Na wat drinken toch onze zwemkleding aan en even helemaal onder. Zo daar knap je van op zeker als je je niet afdroogt maar langzaam laat opdrogen.
Erik in beek

 8 juli 2013
Alweer een warme dag dus op zoek naar een wandeling met wat schaduw. Bij een reservoir een bos gevonden waar we lekker konden wandelen. Het eerste stuk was door een heerlijk bos met lekker veel schaduw. En de gevonden caches waren met erg veel fantasie verstopt. Altijd leuk om midden in het bos een kraantje te vinden waar in plaats van water een cache uit komt. De paden waren hier een stuk begaanbaarder als gisteren maar toch was zo'n 10 kilometer bij een graad of 28 wel genoeg. Alle 5 flesjes drinken waren op en we hadden beide een temparatuur bereikt die we liever niet hebben. Gelukkig konden we bij de tent weer afkoelen in de beek/rivier. Onderweg hadden we ook al eens de hoognodige verkoeling gezocht en gevonden. Het is hier overal erg mooi het is jammer dat we niet de verwachte Engelse temperaturen hebben om er van te kunnen genieten. We doen het voor ons doen dan ook extra rustig aan hoewel we dat soms best moeilijk vinden. Gelukkig koelt het 's avonds wel genoeg af zodat we 's nachts wel goed kunnen slapen.
Erik over hek

9 juli 2013
Toch maar weer op zoek naar een bos om in te wandelen. Uitgekomen op een gebied waar ooit de grootste koper en later arsenicum mijn van Engeland was. Een naaldbos met heel veel oude mijnschachten en andere gebouwen. Je moet hier en daar wel goed op de paden blijven omdat er misschien nog resten arsenicum in de grond en gebouwen zijn achtergebleven. Je kan goed zien dat het hier ooit erg druk moet zijn geweest maar nu is het erg rustig. We lopen een heel deel over een oude spoorlijn dit loopt heerlijk vlak. We dachten één mooi rondje te kunnen lopen maar de rivier zit er tussen en er zijn niet veel bruggen dus werden het twee mooie rondjes langs beide kanten van de rivier. Bij elkaar ruim twaalf kilometer gewandeld. Omdat we nu echt bijna de hele wandeling in de schaduw liepen was het een stuk beter te doen als gisteren. Ik vond het dan ook niet nodig om even te gaan zwemmen tot mijn knieën in het water vond ik genoeg. Erik heeft wel een duik genomen.Ondanks dat de bossen hier ook mooi zijn, zijn we hier toch wel gekomen om over de Moor(hei) te wandelen. We besluiten dit morgen ondanks het warme weer toch te gaan doen. We zetten alleen wel de wekker zodat we niet te laat op pad gaan.
Oud mijngebouw

10 juli 2013
Vandaag vroeg opgestaan en dus liepen we al om tien uur over de Moors. Er stond een behoorlijke klap wind waardoor het nog lekker koel leek. Wat een prachtig ruig landschap met hele grote rotsformaties. Ook hier weer een stuk over een oude spoorlijn gelopen deze lag er vanwege de steengroeves die hier waren. Je ziet dan ook veel oude groeves en stapels stenen. Op een plek lagen zelfs bewerkte stenen die voor de London Bridge zijn gemaakt. Er zijn hier gelukkig wel wat meer paadjes en het is niet moerassig dus het is goed te doen. Wel een helling hier en daar met de nodige grote rotsen. Onder sommige zitten ook caches verstopt. Als je een berg stenen ziet en de hint is hij ligt onder een steen dan moet je soms best wel even zoeken.Het is hier moeilijk om even wat schaduw te vinden alles is hier open en er staan maar erg weining bomen. Soms een oude spoorbrug waar je even aan de zon kan ontsnappen. Het is goed dat we vroeg zijn begonnen want langzaam aan wordt het toch weer steeds warmer. De wind wordt minder en de zon sterker. Na zo'n 12 kilometer was het wel weer genoeg. Vandaag geen zin in bbq-en en dus zijn we naar de Inn gelopen om daar lekker te eten. Dat was een goede keus het eten was lekker en het was er gezellig.
Erik onder steen

11 juli 2013
Onze laatste dag in Dartmoore begint gelukkig niet al te warm. Er staat een lekker briesje en een uurtje later dan gisteren lopen we weer over de hei. Het terrein is weer iets minder makkelijk dan gisteren, geen oude spoorlijnen dit keer. Wel weer hoog gras, prikkelstruiken en soms wat drassigheid. Maar ook weer heel mooie toppen met grote keien. Op het militaire terrein waar we zondag gelopen hebben is nu een oefening gaande. We mogen er dan ook niet komen maar horen wel de geweerschoten en zien vanaf een helling de militairen lopen. Gelukkig kunnen we ook buiten het terrein een mooi rondje van ruim 11 kilometer maken. Vanavond weer lekker bbq-en, afkoelen in de beek is nu gelukkig niet nodig want het is nu zo'n 20 graden, wel zo lekker.
Sandra logt cache

12 juli 2013
Alweer een week voorbij wat gaat de tijd toch snel als je lekker op vakantie ben. Dachten we gister nog dat we de hittegolf achter de rug hadden, blijkt nu dat er nog een paar warme dagen aan komen. Gelukkig waren we weer vroeg op en staan we dan nog op een schaduwrijk plekje. Wel zo lekker als je de boel moet inpakken. En in de auto blijft het door de airco ook heerlijk koel. Dit keer konden we lekker door rijden en hoewel de navigatie ons niet via een tolbrug wilde, hebben we deze toch genomen en waren we al in zo'n drie uur op de camping in Wales. Wel even wennen aan alle dubbele teksten op de verkeersborden. Toen we uit de auto stapte werd al snel duidelijk dat het opbouwen van de tent een warme klus zou gaan worden. 28 graden alweer, dat is toch niet het weer wat je hier verwacht, maar ze hadden het voor ons besteld zeiden ze bij de receptie. Hier loopt er achter de tent wel een kanaal maar daar wil je zeker niet induiken voor verkoeling. Dan maar in de schaduw wat koels drinken en je rustig houden. En morgen een wandeling gepland langs vier watervallen.

13 juli 2013
grootste waterval

Vandaag een prachtige maar wel pittige wandeling langs 4 grote en een aantal kleinere watervallen. Vanaf het parkeerterrein eerst de grot in geweest waar het heerlijk koel was. Bij de eerste verbreeding van de rivier bleek dat er heel veel Engelsen verkoeling zochten in en om het water. Op het pad zelf was het niet al te druk maar bij de watervallen waren steeds wel heel wat mensen verzameld. Niet echt vreemd op een zaterdag met temperaturen die richting de 30 graden gaan. Je zag ook wel dat de watervallen bij meer regen nog veel spectaculairder zouden zijn. Maar aangezien we in Nederland weinig gewend zijn vonden wij ze zo ook al erg indrukwekkend. We kwamen ook verschillende groepen "cavers" tegen die door het water van waterval naar waterval gingen. Zag er leuk en spannend uit, soms sprongen ze in het diepe dan weer probeerden ze achter een waterval langs te lopen en soms gleden ze van een waterval af. Wij hielden het maar bij kijken en foto's maken. De derde grote waterval was het indrukwekkends qua grote en bij de laatste kon je achterlangs zonder al te nat te worden. Wel even gevoeld hoe koud het water was en hoeveel druk er achter stond. Was wel lekker om even verkoeling te hebben. We moesten soms best een eind dalen om bij de waterval te komen en dat moest je dan vervolgens weer omhoog om je pad te vervolgen. Jammer genoeg was de wandeling geen rondje en moest je na de laatste waterval het pad weer terug. Nu hoefde we alleen niet meer naar beneden om de watervallen te bezichtigen. Na de wandeling nog even verkoeling en een cache bij de grot gezocht. Zelfs even met onze voeten in het erg koude water. Snap niet hoe sommige hier zonder wetsuit in duiken. Ik voelde al heel snel de kramp in mijn voet schieten. Maar we waren in ieder geval even een beetje afgekoeld. Wel lekker na zo'n warme maar prachtige wandeling.
Erik achter waterval

 

14 juli 2013
Vandaag voor het eerst uit de tent gebrand. Is niet lekker opstaan als de zon al vol op je tent staat. Is niet het beste begin van je ochtend dus zetten we morgen maar weer een wekker zodat we de zon voor zijn. Na de best pittige tocht van gisteren vandaag maar niet te ver. Gelukkig is er zo nu een dan een wolkje voor de zon want we lopen wel op een kale helling. Op deze mooie zondag zie je vooral veel mountainbikers en soms een andere wandelaar. Heel druk is het niet. We hebben steeds uitzicht op een stuwmeer en andere mooie hellingen. Het beklimmen valt soms toch nog wel tegen, maar het uitzicht maakt veel goed. Op de camping merk je dat het weekend weer voorbij is het is weer heerlijk rustig op de boerderij geluiden van schapen, kippen, soms en koe en hier ook kibbelende eekhoorns.
Uitzicht top

15 juli 2013
Onze spieren nog wat stram van de waterval wandeling besluiten we het vandaag lekker relaxed te doen en langs het kanaal te wandelen die achter de camping loopt. Bijna geen hoogte verschil en een goed begaanbaar jaagpad. Eerst achter een man met twee honden aan die telkens een tak uit het kanaal viste die de baas er dan weer in gooide. Hielden ze best lang vol. Onderweg zien we twee zwanen met twee jongen en twee eekhoorns die leuk aan het spelen zijn. Vlak voor we omkeren komen we bij een sluis die met de hand bediend moet worden. Degene in de sluis hebben dit ook nog nooit gedaan en vinden het best spannend. Vader, moeder en oma zitten in de boot en opa en de twee kleindochters bedienen samen met een andere booteigenaresse de sluis. Altijd leuk om even te zien hoe dit in zijn werk gaat. Op de terugweg zien we ook nog een ophaalbrug met de hand bediend worden. Je moet hier op het kanaal geen haast hebben maar dat lijkt ook niemand te hebben. Iedereen zegt je vriendelijk gedag en vaart met een slakkegang door het smalle kanaal. Alles bij elkaar zo'n 15 kilometer gewandeld, heel ontspannen dus vandaag. Ook op de camping zien we nog een eekhoorntje die met een merel lijkt te willen spelen alleen ziet die dit niet zo zitten.
kanaalboten

16 juli 2013
Het is nog steeds erg warm hier in Wales. Vandaag een cultureel uitstapje naar een oude kolenmijn. Er zijn hier erg veel verlaten mijnen. Eén hiervan is nu een museum. In de meeste gebouwen kan je zo naar binnen en bij velen wordt het door geluidseffecten levendig gemaakt. Wat ideeën opgedaan voor de modelbaan vooral bij de smit.  Er is erg veel informatie te vinden over de geschiedenis van de kolenmijnen hier. Inclusief de kinderarbeid, en het erg zware en gevaarlijke werk hier. Ook zijn we in de mijn zelf geweest. Met een helm en een lamp via een lift 100m onder de grond. Daar een rondleiding door een oud mijnwerker van ongeveer een uur. Donker en koud maar wel erg interessant. Ook was er nog een virtuele tour die leek op een atractie in een pretpark maar die ook weer meer liet zien over de geschiedenis van de mijn. Buiten de gebouwen lagen nog allemaal oude machines het is net of alles zo is blijven liggen nadat de mijn in de jaren 80 werd gesloten.
big pit mine

17 juli 2013
Vandaag een wandeling vanaf de camping de helling op die we vanuit onze tent kunnen zien. Het begon dan ook meteen al pittig omhoog maar eerst nog wel door het bos met hele grote bomen waarvan er ook een aantal op de camping zelf staan. We waren nog maar net onderweg of het zweet stond ons overal, het is dan ook nog steeds ruim 25 graden. Gelukkig waren we wel vroeg vertrokken. Op een gegeven moment kwamen we boven de boomgrens hier en dus op een kale helling in de zon. Gelukkig heb je zonder bomen wel een briesje waardoor je een beetje afkoeld. In totaal hebben zijn ongeveer 500 meter gestegen en dus ook gedaald en de wandeling was zo'n 12 kilometer. Je merkt wel dat we wennen aan het weer en hellingen. Dus voor morgen staat er ook weer een wandeling gepland. 's avonds twee grote roofvogels cirkelend boven de camping gezien. Mooi gezicht hoe ze zonder moeite op de thermiek zweven.
schapen

18 juli 2013
Op onze laatste dag in Wales nog een wandeling in de "bergen" gepland. Het begon vanaf het parkeerterrein al meteen pittig. Met zo'n 800 meter gewandeld waren we al 180 meter gestegen. Wel weer een paar mooie watervallen gezien. Gelukkig gingen we de rest van de wandeling niet steeds naar boven en beneden. We bleven hele stukken op zo'n beetje dezelfde hoogte en hadden prachtig uitzicht op dalen en andere bergen. Op sommige stukken was het pad prachtig onderhouden en verhard, maar dit was niet overal het geval.Erik heeft op de zogenaamde duikplank gestaan een uitstekende rots aan het eind van de helling.Vanaf daar mijn moeder even gebeld om haar te feliciteren met haar verjaardag. Op de hellingen heb je wel bereik in de dalen niet.Ook nog langs een gedenkteken van een canadees neergestort tweede wereld oorlog vliegstuig gelopen. Wel indrukwekkend zeker omdat de brokstukken er nog lagen. Het uiteindelijke afdalen was zeker net zo inspannend als het klimmen. We kwamden toen wel weer bij de rivier uit en hebben nog een aantal watervallen gezien. Een erg mooie maar pittige wandeling van zo'n 14 kilometer met 620 meter hoogte verschil. Na zo'n tocht hadden we wel een bezoek aan de plaatselijke pub verdiend. Daar hebben we dan ook lekker gegeten vanavond. Erik had de plaatselijke specialiteit Faggots, nee geen homo hoewel dat ook een vertaling is maar een gehaktbal van orgaanvlees. Erik vond het lekker ik heb het maar niet geproefd ik hou daar niet zo van. Lekker vroeg gaan slapen en de wekkernog iets eerder gezet zodat we op tijd de boel kunnen inpakken.
Erik op duikplank

19 juli 2013
Vandaag op pad naar de laatste camping van deze vakantie. Om 10 uur hadden we alles al ingepakt en gingen we op pad. We verwachten zo'n vier en een half uur te moeten rijden vandaag. Onderweg de caches van gisteren gelogd en dit verslag weer bijgewerkt. Nog wel even een spannend momentje bij het tankstation. Konden we overal pinnen tot nu toe ging dat hier niet en we hadden ook niet genoeg geld meer om contant te kunnen betalen. Gelukkig was er een pinautomaat op het parkeerterrein vlakbij het tankstation. We hebben wel pech vandaag zeg. Hoewel de rit verder zonder problemen verlopen is bleek bij de camping dat onze reservering niet was doorgekomen gelukkig hadden we de bevestigingsmail geprint en was er nog wel een plekje vrij voor ons. Maar het zou dit weekend wel druk worden dus was het goed dat we niet al te laat aankwamen. Ondanks de zon is het hier een stuk minder warm door een harde wind. Helemaal niet vervelend als je een tent moet opzetten. De supermarkt was dichtbij en dus hebben we toch maar weer spullen voor een bbq gekocht. Toen de zon eenmaal onder was koelde het snel af en hebben we op de kolen nog wat water gekookt voor koffie en een warme chocolademelk. Had ik de afgelopen twee weken niet aan moeten denken.
samen op rots

20 juli 2013
De zon had zijn hoed niet op vanochtend (lees het was eindelijk weer eens bewolkt). Bij de camping is een cafe waar je 's ochtends een echt Engels ontbijt kan krijgen. Omdat het kan (onze uitdrukking van deze vakantie) hebben we deze dan ook maar genomen. Toen zijn we met lange broek maar lage schoenen op pad gegaan. Het ligt hier in de buurt helemaal vol grind ook op de stranden waar veel kitesurfers aan de gang zijn. De wind is ook nog steeds krachtig. Eerst een cacherondje gewandeld maar veel van de caches liggen in bebouwd gebied, niets voor ons. We hadden ook een parkeerterreintje gezien bij een natuurpad van de vogelbescherming. De entree was 3 pond per persoon maar dat was het wel waard hoor en het was ook nog voor het goede doel. Je zag hier veel mensen met grote kijkers en camera's je zou er bijzondere vogels kunnen zien. Hier hebben wij natuurlijk geen verstand van maar het was een mooi pad met hier en daar een vogelkijkhut. Bij een kon je mooi zien hoe meeuwen visjes vingen en die aan hun jongen voerde. In een vogelkijkscherm had een zwaluwtje haar nest gebouwd en we hebben haar een paar keer haar jongen zien voeren. Ook zagen we veel vlinders en libelles en toen we wegreden zagen we ook nog een vosje.
nest met zwaluwtjes

21 juli 2013
De laatste dag in the UK voor ons deze vakantie. Vroeg opgestaan en alles zo rustig mogelijk ingepakt. De zon was er namelijk al weer vroeg bij en we hoefde ook pas 12 uur bij de tunnel te zijn. Toch waren we al veel te vroeg klaar dan maar hopen dat we eerder met een trein mee mogen. Onderweg nog kleine biggetjes op de weg gezien, die waren we nog niet eerder tegengekomen. Een andere man stopte al en dus zijn wij doorgereden. We konden dit keer niet meteen de trein op maar wel veel eerder dan we hadden gereserveerd. Erik kon gelukkig ook nog rechts rijden en we kwamen rond half 4 thuis aan. We hebben de hittegolf geloof ik meegenomen want in de tuin is het 30 graden en dat wordt voor morgen ook voorspeld. Dus doen we het uitruimen van de auto rustig aan en steken we ook hier voor de verandering de bbq maar aan. We hebben een prechtige vakantie gehad die natuurlijk weer veel te snel voorbij is gegaan. Door het weer is het allemaal wat anders gelopen dan gepland en gehoopt maar daar doe je nu eenmaal niets aan. Moeten wij net tijdens de langste hittegolf in 7 jaar in Engeland en Wales op vakantie zijn.