Deze vakantie gaan we naar de Eifel. We hebben een camping in Perlenau gereserveerd, dat ligt vlak bij Monshau.
Net als vorig jaar gaan we ook dit jaar weer met de jeep.

 

Donderdag 23 Juli

 

We hebben al weken veel zin in de vakantie. We hebben alle spullen gisteravond al opgezocht, en in de aanhanger gestopt.
We zijn bijtijds opgestaan, en om even over negenen weggereden. Het weer zag er niet zo best uit, dus nog meer even de kap op de jeep gedaan.
Nou, dat was wel nodig ook. Al bij Leiderdorp hadden we de eerste druppels te pakken. Erg veel regen. Met de trage ruitenwissers van de Jeep, en water aan de binnenkant van de ramen is dat niet prettig rijden. Als dan ook plotseling de navigatie van slag raakt, en deze denkt dat je ergens in Duitsland bent, in plaats van in de buurt van Gorinchem is dat niet prettig. Toen we in de buurt van de camping in Bergeijk aankwamen werd het droog. Met droog weer de tent opgezet.
's middags nog even naar Eersel om boodschappen te doen. Er was zomermarkt. Tientallen kraampjes vol met spullen die je niet nodig hebt. Het was wel gezellig druk. De zon scheen, dus maar BBQ vlees gekocht. Toen de BBQ net aan stond ging het weer regenen. Gelukkig hebben we een luifel, en daaronder blijft het wel droog. Het regende niet lang, en we hebben toch nog buiten gegeten.

 

Vrijdag 24 Juli

 

Het is heerlijk rustig op de camping. Erg stil ook. 's nachts hoor je echt bijna niks. Dat zijn we niet gewend bij ons in de randstad.
Lekker bijtijds wakker geworden, en de zon schijnt. Onze nieuwe benzinebrander uitgeprobeerd voor koffie thee en een eitje. Hij doet het prima.
Na het ontbijt op zoek naar twee caches in de buurt. Eerst een multi in een mooi natuurgebied: De Reuselse Moeren. De weg er naartoe de grootste delen via onverharde wegen. Dat was alvast leuk. De Cache was een wandeling van zo'n zes kilometer door heel afwisselende natuur. Erg mooi. Alle 11 tussenpunten waren goed te vinden. De eindlokatie was leuk verstopt in een vogelkastje. Hierna nog een cache gezocht. Hiervoor ook een deel via onverharde wegen. Hij lag wel dicht bij de snelweg. Ook deze snel gevonden. Op de weg naar de camping reden we door Postel. Op een terrasje maar een lekker biertje (postel) gedronken en wat gegeten. Weer een flinke bui , dus maar binnen verder gegeten. Nu zitten we lekker in het zonnetje voor de tent.

  

Zaterdag 25 Juli

 

Vandaag op weg naar Monschau. Eerst een beetje uitgeslapen, en op ons gemak de spullen ingepakt. Het weer was wat beter dan de afgelopen dagen, maar toch maar met de kap op gaan rijden. De eerste 80km gingen zonder problemen. Toen echter brak de stang van het koppelingspedaal naar de koppeling af. Net na een rotonde, en ik kon nog uitrollen tot aan een parkeerplekje. Daar sta je dan. Een reservestangetje had ik natuurlijk niet bij me. Dit gebroken stangetje was al niet de originele, maar een gemaakt van een stuk m8 draadeind. Toe ik nog aan het proberen was om iets te fabriceren met een paar haringen kwam er een hele aardige man langs op de fiets. Toen hij hoorde wat er gebeurt was bood hij meteen aan om zo'n nieuw stangetje te maken. Hij belde meteen iemand om een stuk draadeind te gaan kopen, en hij zou binnen een uur terug zijn. Dat deed hij ook, en het nieuwe stangetje past perfect. Na hem hartelijk bedankt te hebben weer op weg. Af en toe was het een beetje dreigend, maar het is de hele weg droog gebleven. Op de camping is het druk. Ook is ons plekje flink baggerig, hopelijk wordt dat snel beter. Nadat we te tent opgezet hadden op zoek naar een supermarkt. De dichtstbijzijnde was zaterdagmiddag gesloten, maar na een stukje rijden toch een supermarkt gevonden en voor twee dagen boodschappen gedaan. Op de weg terug naar de camping begon het hard te regenen. Op de camping aangekomen regende het nog steeds erg hard en bleken onze stoelen nog buiten te staan. Dus maar snel binnen gaan zitten op onze kisten.
Om een uur of negen is het eindelijk droog. Dus toch nog meer even naar buiten. Op de GPS hadden we al gezien dat de dichtstbijzijnde cache op 400m van onze tent af lag. Dus maar eens op zoek. OK het is dan maar 400m, maar ook zo'n 100 meter omhoog. Dat was dan toch nog even zweten. Wel een mooi stukje lopen, en een mooi uitzicht. Via een omweggetje zijn we weer terug naar de tent gelopen.

 

Zondag 26 juli

 

Vannacht was het erg koud. Ook was het klam vanwege de vele regen gister. We zijn lekker lang in bed blijven liggen, en hebben 's ochtends rustig aan gedaan. Na de brunch een stukje gaan rijden, en 4 caches gevonden. Één multi was erg lastig. Toen we bijna opgegeven hadden met een afwijking van ruim 20 meter toch nog gevonden. Gelukkig, zeker na het lopen van een lange multi is het erg jammer niks te vinden.
Om een uur of vier terug op de camping. Een lekker zonnetje, en heerlijk warm. Lekker een biertje gedronken voor de tent. De Jeep krijgt veel aandacht. Al een aantal kinderen zijn in de jeep op de foto gegaan.
We hebben lekker gebarbequed, en zitten nu om 10 uur nog lekker voor de tent.

  

Maandag 27 juli

 

Lekker op tijd opgestaan. Met een strak blauwe lucht heerlijk in het zonnetje ontbeten. Prima dus om een stukje met de jeep te gaan touren. Even op de kaart gekeken, en een route van zo,n 50km uitgestippeld. Met op de route nog een aantal caches voor als we zin in een stukje lopen kregen. Het is lekker rustig rijden hier. De heuveltjes zijn niet erg stijl.(één keer een stukje 15%) Wel veel haarspeldbochten. Heerlijk dus om rustig te touren. tijdens de rondrit nog twee caches gevonden. Naar een derde nano op een fietsbruggetje ook nog gezocht, maar die niet gevonden. Op de weg terug boodschappen wezen doen. Het is nog steeds lekker, dus maar lekker BBQ spullen gehaald.

 

Dinsdag 28 juli

 

Vandaag besloten we na het ontbijt te voet naar Monschau te gaan. Dat is vanaf de camping een wandeling van ongeveer 2 kilometer bijna geheel over mooie kleine bospaadjes. Monschau is een echte toeristenplaats vol terrasjes en winkeltjes met prullaria. Maar het oude centrum staat vol mooie vakwerkhuizen en leuke steegjes en bruggetjes. Toevallig kwamen we vlak in de buurt van een cache bij een kapelletje met uitzicht over Monschau. Op de markt een pul bier gedronken en toen weer door het bos terug naar de camping. Nu zitten we lekker in de zon voor de tent en gaan als het zo blijft ook vanavond weer bbq-en. Na het BBQ en nog een rondje gelopen. De cache Perlenau gevonden vanaf de canping. (camping Perlenau).

  

Woensdag 29 juli

 

Vanochtend verse broodjes gehaald. Die waren erg lekker.
Er is iets mis met de drinkwatervoorziening op de camping, er wordt gewerkt aan de weg, en er wordt aangeraden het water minimaal drie minuten te koken voor het te drinken. Voor thee en koffiie is dat geen probleem. Verder maar even geen water meer drinken dan, maar het bier is hier goed te drinken.
Na het ontbijt via wat smalle weggetjes naar de hoge venen. Een lekker stuk gewandeld (ca 17km). Een gedeelte via een “pad” dat eigenlijk niet bestond. C.a. één kilometer dwars door het bos langs een beek. Dat valt niet mee. Uiteindelijk moe, maar voldaan weer op de camping aangekomen. voor de verandering een keer niet BBQen, maar macroni. We waren niet zo laat klaar met eten, dus de buurvrouw durfde niet te gaan afwassen. De dagen hiervoor liep ze langs als wij nog aan het eten waren, en bood aan onze afwas te doen. Nu waren wij dus al klaar met eten. Samen dus maar gaan afwassen. Dat was wel gezellig.


 

Donderdag 30 juli

 

Het heeft vannacht erg hard geonweerd en geregend. Onze tent is gelukkig goed waterdicht.
In de Jeep stond een hele laag water. Gelukkig hadden we gisteravond een zeiltje over de stoelen gelegd. Dus de stoelen waren nog droog.
Het was gelukkig 's ochtends al weer droog. De lucht zag er nog wel dreigend uit. Toch buiten kunnen ontbijten.
Na het ontbijt eerst maar even boodschappen gedaan.
Het is niet zo warm vandaag. Ook hadden we bedacht dat na de flinke wandeling van gister het beter was om het vandaag maar rustig aan te doen qua wandelen. We hebben besloten maar een stukje met de jeep te gaan toeren. Geprobeerd via zoveel mogelijk kleine weggetjes. Hier in Duitsland mag je bijna nergens kleine landweggetjes en bospaden op. Dat is jammer. Net over de grens met België nog wel een stukje onverharde paden gereden. Daarna over de hoge venen. Hier mag je ook alleen over de doorgaande wegen. Het is wel erg mooi. We hebben over het hoogste stukje van België gereden. (700m) Totaal een rondje van 75km gereden. Met erg mooie uitzichtpunten.
Op de camping krijgen we erg veel positief commentaar op onze jeep. Morgenochtend afgesproken dat het buurjongetje en meisje een stukje mee mogen rijden. Hun moeder wil dan ook graag mee.
Net kwam er een man voorbij die thuis ook een Nekaf heeft. Hij vond die van ons erg vies. (we hebben hem vlak voor de vakantie nog gewassen) Die van hem mocht echter niet vies worden dat vond hij zonde. Dus geen onverharde paden voor hem. Alleen heel soms een grindpad. Ach ieder zijn hobby.

 

Vrijdag 31 Juli

 

's Ochtends lekker uitgeslapen. Onze buren ook. Na het ontbijt met drie kinderen en de buurvrouw een rondje met de jeep gereden. Ze hadden van de week gevraagd of ze even in de jeep mochten zitten. Toen ik beloofde een stukje met ze te gaan rijden was dat helemaal prachtig voor ze. Op de camping kregen ze heel wat jaloerse blikken van andere kinderen.

    


Na het rondje rijden zijn we naar natuur en vogelpark “Hellenthal”gegaan. Dat was erg leuk. Er waren veel dieren te zien die van oorsprong in Duitsland voorkomen. Bij de wilde zwijnen en rendieren waren we er toen ze gevoerd werden. Daardoor kreeg je wat extra informatie over deze dieren. Bij de rendieren mocht je mee hun hok in.
's Middags was er een show met roofvogels. Erg indrukwekkend. Vooral de adelaars die tot 2km hoog vlogen, en dan in een duikvlucht op hun prooi aan kwamen. Ook een condor met een spanwijdte van meer dan 3 en halve meter is indrukwekkend om te zien. Het leuke aan dit wildpark is dat het lekker ruim is opgezet en je daardoor toch op zoek moet naar de dieren. Of je moet een doosje voer gekocht hebben daar komen veel van de dieren wel op af. Sommige dieren lopen gewoon vrij rond op door wildroosters afgeschermde stukken. Daardoor kom je soms echt wel dichtbij. Tussen de middag hebben we op z'n Duits een schnitzel met patat en salade gegeten. En aangezien het weer weer mooi was 's avonds maar weer gebarbequed.

 

Zaterdag 1 Augustus

 

De voeten na twee dagen weer uitgerust vandaag weer een stukje gaan wandelen. Erik had gisteravond een route uitgestippeld waarbij we op zoek kunnen naar verschillende caches. Onderweg naar het beginpunt van de route reden we vlak langs een cache en deze dus ook gelogd. Het was bij een groot wit kruis en vlakbij was een vrouw bramen aan het plukken. Tijdens de wandelroute over mooie bospaden ook nog vijf caches gevonden waarvan 3 bij een herdenkingskruis. De route was niet zo erg lang en dus de voeten ook niet te zeer vermoeid daarom willen we morgen ook weer een stuk gaan wandelen. Nu zitten we voor de tent lekker in de zon. Aangezien de beek op dit moment erg laag staat probeert Erik deze over te steken zonder natte voeten te krijgen. Ik hoor net dat het bijna geluk is. Op zijn sandalen is een voet nog helemaal droog zijn andere is alleen van onder nat. De stand van de beek is heel verschillend dit is niet alleen afhankelijk van de regen maar ook van de sluizen van het stuwmeer. Deze willen we deze vakantie ook nog gaan bekijken.

 

Zondag 2 augustus

 

Vanochtend was het niet droog. We hebben in de tent ontbeten, dat was de eerste keer deze vakantie. Van mensen een paar plekjes verderop, die gister weggingen hebben we een heel aantal krieleitjes gehad. Vandaag dus ontbeten met gekookte eieren. We waren van plan een stuk te gaan wandelen vanaf de camping. Vanochtend eerst een mooie route uitgestippeld. Met digitale stafkaarten op je laptop gaat dat best gemakkelijk. Om een uur of elf werd het droog. Toen zijn we gaan wandelen. De hele wandeling van zo'n 12km is het droog gebleven. Een erg mooie wandeling. Ook nog drie caches die “toevallig” op de route lagen gevonden. Toen we net bij de tent aankwamen begon het weer te regenen. Volgens een Belgische buurman is het alleen vandaag slecht weer, vanaf morgen wordt het weer beter volgens hem. Vanmiddag dus lekker rustig in de tent gezeten. Nu om een uur of zes lijkt het weer wat op te klaren.

 

Maandag 3 augustus

 

Het is vannacht lekker droog gebleven. Vanochtend weer lekker voor de tent zitten te ontbijten.
Eerst maar even boodschappen gedaan, daarna eens kijken wat we vandaag gaan doen. Tijdens het boodschappen doen begint het al te betrekken. De kap hadden we niet bij ons. Op weg terug naar de camping begon het te spetteren. Gelukkig niet hard, maar vandaag dus maar geen lang stuk rijden. Thuis had in een GPS route gedownload die om het stuwmeer loopt. Deze in de GPS geladen, en op weg. De punten uit de route waren niet erg nauwkeurig, en we hebben ook wel een paar keer goed moeten kijken. Ook was een gedeelte helaas over verharde wegen. Dat is wel jammer als er zo veel mooie bospaden in de buurt zijn. Over het algemeen was de route wel mooi. Onderweg nog een cache gevonden. Toen we net weer bij de tent aangekomen waren begon het weer te regenen. Nu zitten we dus maar even in de tent wat te drinken.
Gelukkig klaart het 's avonds op. Nog lekker voor de tent kunnen barbecueën.

 

Dinsdag 4 augustus

 

Het in nog steeds lekker. Vanacht was het wel koud. Lekker weer voor de tent ontbeten.
Vandaag naar de hoge venen voor een multi van zo'n 7.5km. Met een uitstapje naar een andere cache bij elkaar zo'n 10 kilometer door het bos gewandeld. Weer erg mooi. Bij één van de waypionts konden we ook nog richting een andere cache. Die hebben we gemist. Op de weg terug naar de camping nog even gestopt bij een parkeerplekje, en nog een klein stukje gewandeld.
Nu zitten we lekken in het zonnetje voor de tent. Het is heerlijk weer.

 

Woensdag 5 augustus

 

Aangezien het al vroeg erg warm leek te worden vandaag besloten om een tourtocht te gaan maken met de jeep. Met soms een tussenstop om op cachejacht te gaan. Allemaal micro's waarvan een aantal rond een stuwmeer en meerdere bij de oude vennbahn, een opgeheven spoorlijntje. In totaal zo'n 50 kilometer getourt en steeds kleine stukjes gewandeld. We moesten tenslotte onze energie sparen voor de nachtcache. Na het boodschappen doen eerst lekker gebarbequed en toen tegen half tien op pad. De nachtcache startte vlak bij de camping en we konden dan ook lopend naar het beginpunt. De omschrijving uitvoerig bestudeerd toch was de gehele bedoeling ons nog niet geheel duidelijk voor we begonnen. Dat was snel opgelost. Bij het beginpunt zagen we in het schijnsel van onze zaklampen al snel een spookje oplichten en even verderop een driehoek. Deze moesten we dan volgen en bij een geel spookje aan de rechterkant van de weg op zoek naar een dwerg met een stuk bezemsteel met een deel van het coördinaat. De eerste twee dwergen waren vrij snel gevonden, de derde was veel beter verstopt en het werd ook steeds donkerder. De vierde dwerg wilde zich dan ook niet laten vinden en dus hebben we nog wat coördinaten gegokt en nog naar de cache gezocht maar het was ondertussen zo donker dat je niet meer zag waar je ging zelfs met een zaklamp. Dus maar besloten morgenochtend verder te zoeken. We waren uiteindelijk rond half 12 weer terug bij de tent.

 

Donderdag 6 augustus

 

Na het ontbijt meteen op pad om de nachtcache af te ronden. We hadden het punt van de onvindbare dwerg in de gps opgeslagen. En na even zoeken zagen we wat hoger nog een geel spookje en driehoekje. Daar zat dan ook de laatste dwerg in zijn holletje met het laatste stukje bezemsteel met daarop het laatste deel van het coördinaat We bleken nog niet op de juiste plek gezocht te hebben en hadden de cache met een compleet coördinaat snel gevonden. Gelukkig toch de nachtcache voltooid al was het dan de volgende dag. Vlakbij, wel heel wat hoger op, nog een andere cache gelogd. Vanaf hier had je een mooi uitzicht over het rurdal. Verder vandaag op weg naar Monschau voor wat touristen aankopen zoals echte Monschauer mosterd. Lekker door het bos er heen gewandeld dat was ook maar goed want het was vandaag erg warm. Op de markt een biertje gedronken voor een cache webcam en aan het water lekker geluncht met pfefferlingen. Die hadden we al wel in de supermarkt gezien maar alleen in grootverpakking. Bij onze vorige vakantie in Duitsland hadden wij deze vaak gegeten. Toen weer te voet terug. Op de camping aangekomen eerst wat gedronken en toen met de overburen gezwommen in het niet verwarmde zwembadje van de camping. Nu zitten wij hier lekker afgekoeld en gaan zo maar weer barbequen.

 

Vrijdag 7 augustus

 

Het is weer heerlijk weer vanochtend. Lekker voor de tent zitten te ontbijten. De laatste eitjes gekookt die we van de buren hadden gekregen. Na het ontbijt eerst wat boodschappen gedaan. We hadden wel niet veel nodig, maar vooral veel lege flessen om in te leveren. Op heel veel flessen, ook op kleine flesjes water zit hier statiegeld. Het statiegeld is meer dan de inhoud van de flesjes water.
Na de boodschappen gedaan te hebben een leuke wandeling uitgestippeld. Sandra had voor dat we op vakantie gingen een sudoku puzzel cache opgelost. Deze lag in een bos, en dat is als het zo'n 30 graden is wel erg lekker voor een wandeling. Er lag ook nog een andere cache op een uitzichtpunt. Deze hebben we ook gevonden. Een uur of twee gewandeld. Dat is met deze hitte wel genoeg. Op de terugweg kwamen we langs een tankstation dat was omgebouwd tot kebabzaak. Daar lekker kebab gegeten.
Het is nog steeds lekker, dus de BBQ maar weer aan. Hij staat net aan, en het begint te rommelen. Voordat het eerste vlees op de BBQ ligt begint het te regenen. De BBQ onder de luifel gezet, en lekker verder gaan.
Terwijl we nog aan het eten zijn wil een buurman wegrijden. Hij ziet tijdens het omdraaien van zijn auto een boomstam over het hoofd, er met een grote klap rijd hij zijn achterruit van zijn auto stuk. Hij kijkt wat hulpeloos om zich heen, en het regent nog steeds. Samen met de overbuurman plakt Erik met twee vuilniszakken en een rol ducktape het gat. Zo iets is erg vervelend tijdens je vakantie.
Nu regent en onweert het nog, en zitten we in de tent. Hopelijk is het morgen tijdens onze thuisreis wel weer droog. We zijn maar op tijd gaan slapen.

 

Zaterdag 8 augustus

 

Het heeft vannacht veel geregend. 's ochtends is het droog, maar erg mistig. Vandaag gaan we weer richting huis. We zijn bijtijds opgestaan, en hebben alles op ons gemak ingepakt. Door de mist blijft de tent wel nat, en die hebben we dus maar nat in de aanhanger gestopt. Nadat de onze campingburen gedag gezegd te hebben zijn we om een uur of 10 gaan rijden. We hebben besloten om in één keer terug te rijden als het droog blijft.
Het eerste stuk richting Aken was erg mistig. Dat is niet zo lekker rijden. Toen we de eifel uitreden, en dus wat lager kwamen klaarde het op. Nog wel zwaar bewolkt, maar dat is niet vervelend rijden. In noord Limburg voor de lunch ergens gestopt, en lekker wat gegeten.
Op een gegeven moment leek de oliedruk wat laag. Maar even gestopt voor een controle. De meter geeft wel lager aan dan hij normaal aangeeft, maar dit is eigenlijk exact volgens het boekje. Met een half oog op de meter door naar huis gereden. Om ongeveer half zes waren we weer thuis. We hebben een heerlijke vakantie gehad. De Jeep heeft in totaal zo'n 1500km gereden. We hebben lekker veel gewandeld, en ook nog een heel aantal caches gevonden.

 

's avonds hebben we nog lekker in de Voogd gegeten.