1 ui
3 takjes peterselie
2 takjes bladselderij
2 larierblaadjes
6 zwarte peperkorrels gekneusd
6 dl melk
200 gram kabeljauwfilet
250 gram macaroni
40 gram boter
250 gram gesneden prei
40 gram bloem
1 dl droge witte wijn
1 eetlepel mosterd
50 gram wittebroodkruim
100 gram belegen goudse kaas
3 eetlepels gesnipperde peterselie
zout, versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd de gepelde ui in vieren. Doe de ui, takjes peterselie en selderij, laurier en peperkorels in een pan en schenk de melk erbij. Breng de melk aan de kook. Neem de pan van het vuur en leg de visfilet in de melk, laat de pan afgedekt staan. Kook de macaroni beetgaar en laat uitlekken in een vergiet. Verhit de boter in een hapjespan en roerbak de prei 3 minuten. Roer de bloem erdoor en laat het mengsel zachtjes nog ca 1 minuut pruttelen. Schep de vis uit de melk en verdeel in stukjes van ca 2 cm en zeef de melk. Roer de melk scheut voor scheut bij de prei. Breng aan de kook en voeg de wijn en mosterd toe. Breng op smaak met zout en peper en laat 3 minuten pruttelen. Schep in een ovenschaal de macaroni, het preimengsel en de vis door elkaar. Meng het broodkruim met de kaas en peterselie en strooi dit over de ovenschotel. Bak het gerecht 30 minuten in de oven goudbruin en gaar.