500 gram vastkokende aardappels in blokjes van ca 2 cm
1 ui gesnipperd
250 gram champignons in vieren
200 gram kabeljauwfilet
1 eetlepel citroensap
15 gram boter
100 gram spekreepjes
50 gram geraspte belegen kaas
2 eetlepels bieslook gesnipperd
1/8 liter slagroom
zout, versgemalen peper
Verwarm de oven voor op 190 graden. Kook de aardappelblokjes in 8 minuten halfgaar en giet af. Snijd de vis in stukjes van ca 2 cm en besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en peper. Doe de vis in een ovenschaal. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes krokant uit. Voeg de ui en champignons toe en bak nog 5 minuten. Verdeel het mengsel over de vis. Roer de helft van de kaas en bieslook door de slagroom en schenk over de vis. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de blokjes aardappel erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de schotel in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bieslook.